Menu
RSS
Bella Toscane
A+ A A-

Lavendel Bella Toscana

Lavendel stoechas Bella Toscane is een nieuwe variëteit in ons Lavendel-assortiment. We hebben Bella Toscane zelf veredeld op basis van de maatschappelijke ontwikkelingen. Zo hoeven we de groei van Bella Toscane niet meer ‘chemisch’ te remmen. Terwijl andere Lavendelsoorten tijdens de teelt vaak wél met remmiddelen kort en compact gehouden moeten worden. Daarnaast kunnen we door de compacte groei van Bella Toscane 25% meer planten per transporteenheid vervoeren. Hierdoor gaat de zogenaamde CO² footprint enorm omlaag. Kortom, we belasten met het kweken van Bella Toscane, milieu en klimaat veel minder. Vanzelfsprekend voldoet Bella Toscane aan alle visuele eisen waardoor u nét zoveel plezier beleeft aan deze mooie Lavendel.

Stoechas-variëteiten herkent u aan de vlag bovenop de eigenlijke toorts van kleine bloemen. Zijn compacte-, en gemakkelijke groei zijn de belangrijkste criteria waarop we Bella Toscane hebben uitgezocht. Ook geeft onze stoechas het hele seizoen nieuwe, grote paarse bloemen waardoor u er veel plezier aan beleeft. Bella Toscane is geschikt voor tuin, terras, balkon en patio. Wij telen onze Bella Toscane van stek tot eindproduct in Nederland, alles in eigen beheer. 's Winters kweken wij Bella Toscane in vorstvrije kassen en vanaf begin april telen we de planten buiten.

VerzorgingstipsVerzorgingstip - Kwekerij Arends

Lavendel stoechas BellaToscane houdt van een zonnige standplaats. Deze lavendelsoort is grotendeels winterhard en overleeft bij temperaturen tot -10 °Celsius. Het is wel belangrijk dat u Bella Toscane in de winter zoveel mogelijk op een beschutte plaats zet. U kunt de planten het best terugsnoeien in het voorjaar. Let op dat u ze niet te ver terugknipt anders lopen Lavendels niet opnieuw uit. Qua watergift heeft u met Bella Toscane een gemakkelijke plant gekocht. Ze mogen best een keer slap hangen. Als u ze dan weer water geeft trekt Bella Toscane binnen enkele uren weer helemaal bij.